22.9.05

De macht aan de amateur, van 1 naar 6 miljard waarheden.Geenstijl introduceerde vandaag de AudioF#ck., overigens worden deze AudioF#cks binnenkort ook uitgezonden door radio 3. Kortom, de wekelijkse ipodcasts van minister Donner gaan een geheel eigen leven leiden. De resultaten zijn hier te beluisteren. Wat echt waar is en wat niet is steeds moeilijker te achterhalen, de amateur achter de knoppen maakt er zijn eigen verhaal van.

Dat niet alleen de amateur dit doet moge blijken uit deze post van Fransicso van Jole. Hij vond op Google zo'n 20 verschillende waarheden over het formaat van een voetbalveld (of een hectare).

Wat doen we met deze hoeveelheid aan waarheden, en doen ze er in deze geindividualiseerde maatschappij nog toe?

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

22/9/05 18:46  
Blogger Arnoud Odding said...

Lieve Justien, je bent een romanticus. De waarheid doet er nooit toe. De waarheid is een keuze. Houellebecq gisteren in NRC: "Ik maak geen keuzes. Er zijn meerdere vormen van geluk mogelijk'.

24/9/05 09:54  
Anonymous Anonymous said...

Mar dat maakt die waarheid die uiteindelijk gekozen wordt toch meer werkelijk (dan wel waar) dan degeen die (bij toeval) niet gekozen wordt? b

28/9/05 18:06  
Blogger Arnoud Odding said...

Natuurlijk, de enige werkelijkheid die er toe doet is je zelf gekozen werkelijkheid. En als iets van belang is voor toekomstwichelaars dan is het dit inzicht. Of die nou waar is of niet, doet er niet toe, als wij er maar in geloven. Snappen we het nog?

30/9/05 08:10  

Post a Comment

<< Home