12.10.06

Hippiepay en nieuwe privacy

Bron: Secondlife.com
In Second Life kan je geld verdienen door het geven van je mening, het meedoen aan onderzoek. Je doet dit bij Hippiepay. Compleet met virtuele volkswagenbusjes en jaren'60 vormen.
En met 1 groot verschil. Men is niet bezig met het afschermen van zijn privacy (raar idee voor een anoniem poppetje in een virtuele wereld) maar juist met het selectief blootgeven ervan. Een spannend idee. Wie gaat mij straks helpen mijn verschillende niveau's van privacy te bewaken? De Rabofoon? De BayaBeachchip? Wat is eigenlijk het bezwaar tegen een lantarenpaal die je auto waarschuwt als ie in de weg dreigt te staan? Handig toch? NetGen 9/11 is bevriend met de technologie. Voor hen is Big Brother niks meer dan een tv programma uit de vorige eeuw.

Wacht maar, deze kids laten zich straks door 21minuten.nl betalen om het bestuur van opinies te voorzien. En hoe beter je reputatie, hoe beter de beloning voor je bijdrage aan het algemeen nut.

Mooie verhalen over de serieuze kanten van gaming waren te horen op de themadaggroenonderwijs, onlangs georganiseerd door PTC+.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home